torsdag 29. juli 2010

29.juli 2010

Vi sto grytidlig opp og satte kursen mot Custer State Park på 71.000 acers. Her kjørte vi rundt i hele parken. En fantastisk opplevelse. Bøffelflokker gikk midt i veien og vi knipsa ivrig i vei.

Smale, trange , svingete veier og gjennom trange åpninger i fjellet. Needle Eye er en berømt, trang passasje gjennom fjellet. Der møtte vi Lis og hans trehjuling som var på vei til Sturgis for Black Hill Rally som samler over 400.000 bikere hvert år.

Sola stekte og gradestokken krøp mot 38 grader. Heldigvis fin bil. Nissan Pathfinder 2010. Firehjulstrekker med aircondition, flott stereoanlegg og GPS.

Utpå ettermiddagen ankom vi Mount Rushmore. Vi kom kjørende ut av en trang passasje i fjellet og der så vi skulpturene av de fire presidentenes hoder hogd inn i fjellet. Det er et fantastisk skue.
Her er det trangt
Her er vi ute av tunnelen

Første glimt av Mount Rushmore

Vi kjørte opp til Mount Rushmore National Memorial og fikk historien rundt det og kjøpte oss en is.

All som var med å jobbe på Mount Rushmore

Og dette var igjen av isen når vi var mette

Vi begynte å bli slitne men vi MÅTTE ha med oss Crazy Horse Memorial innen vi satte kursen videre mot Pine Ridge. Crazy Horse er en legende for indianerne og han er født i området. Ett av hans "syn" var at han skulle vende tilbake i stein. Det er et fantastisk sted. Alt er ikke ferdig enda, men det blir verdens største skulptur; 621 feet lang, 563 feet høy og 563 feet i omkrets. Dette var noe vi ville ha med også etter at det ble mørkt pga et fantastisk lysshow. Den hvite skulpturen på bildene viser hvordan stenskulpturen vil se ut når den er ferdig.

Indianerne er harme pga de fire presidentenes hoder i Black Hills. De har ingenting der å gjøre. Black Hills tok de fra indianerne, som de har tatt alt mulig annet, derfor ville de ha en høvding der også for å hedre alle indianere. Det var sent på natt da vi dro og overnatta på et hotell i Hot Springs.

Ingen kommentarer: