søndag 1. august 2010

01.august 2010

Vi satte kursen mot Wanblee for å møte Olav Read Heart og dra på Pow Wow. Det er indianernes tradisjonelle dans, hvor de feirer de fire himmelretninger, livet, sorg og glede. De har noen fantastiske drakter og sermonier. 
Her entrer de livets hjul
Flotte drakter
Her hedrer de sine forfedre

Tidlig krøkes for at en skal bli en god Pow Wow-danser
Han danser og ber til gudene


102 år gammel danser hun livets dans for en bedre verden og for å ære sine forfedre som ble drept på Wounded Knee. 

Gørill forrelsket seg i en 2 mnd gammel valp. Blanding mellom Teacup Chihuahua og Pekingeser. Dessverre ikke plass i kofferten.

Ghost Dance har de kun under Sun Dances. Ghost Dancen er hvor de får kontakt med åndeverden. Dessverre får vi ikke oppleve en Sun Dance denne gangen. De blir holdt andre uken i juli. Den er helt spirituell og det er ytterst få hvite som får delta i dem. Jeg har opplevd det flere ganger og det er en fantastisk magisk opplevelse, så kanskje det blir en til neste år. Heldigvis så var det ikke så stekende hett i dag.

Det ble en hyggelig dag/kveld med Olav og Pow Wow, fikk overrakt alle klærne vi hadde med og jubelen sto i taket. Det er helt rørende å se hvor takknemmelig dette folket er, men en kan også se hatet til den hvite mann/kvinne lyse i øynene til enkelte av dem. Vi takket for oss og dro "hjem" igjen.
Her bor vi midt ute på prærien

 

Enda en opplevelsesrik dag er over. Tenker på dere der hjemme.

Ingen kommentarer: