onsdag 4. august 2010

04.august 2010

Inntrykkene så langt har blitt veldig sterke og gått skikkelig innpå Erik og Gørill. De er helt utafor. På vei ned til Stan var vi innom butikken og handla masse mat, lampeolje og batterier til en radio. De strålte som en sol og var veldig takknemmelige. Vi fikk flere historier og Stan tok oss rundt hvor Crazy Horse kom med sitt folk på vei til Fort Robinson. Soldatene ventet på dem i Pine Ridge, her ble de faktisk arrestert og eskortert til Fort Robinson i Nebraska. Crazy Horse ble som kjent drept av en halvblods indianer som var speider i den amerikanske hæren. Diskusjonene er mange om hvor Crazy Horse er begravd. Det ble holdt likskue på 7 forskjellige steder. Denne store høvdingen ble frakta rundt så flest mulig skulle få vise han den siste ære.
 

For en del år siden ble Stan invitert til et hellig sted for en Sun Dance. Stedet hvor Crazy Horse fikk sin visjon om at han skulle komme tilbake til sitt folk i stein. Det har han jo gjort i Crazy Horse Memorial. Stan tok oss med til dette hellige stedet hvor fjellet var veldig spesielt og få hvite har vært. Dessverre folkens ingen bilder.

Vi dro så innom avslutningen på en Sun Dance, dessverre så var de i ferd med å pakke sammen, men Erik og Gørill fikk i hvert fall sett hvordan treet med de hellige bønnene og livets sirkel ser ut. Vi kjørte så Stan og hans tre gutter hjem igjen og han lovet Gørill og Erik en hellig seremoni over dem i morgen, så de er veldig spente på hva det er. (Jeg vet) Jeg syntes Stan virket litt bekymret, så rett før vi dro så han litt trist på meg og sa: "Lisa, jeg trenger din hjelp. Du ble sendt tilbake hit i rett tid." Jeg var urolig på veien hjem. Kvelden var krystallklar og stjernene skinte og plutselig begynte det å lyne. Bakken ble rosa og himmelen ble lyst opp hele veien hjem. Så hva var dette? Og hva ville morgendagen bringe?

Ingen kommentarer: